Сайт доступен по адресам: http://madrovers.blogspot.com или http://madrovers.org.ua

23.2.06

 

О.Ф.ициально !!!


21 і 22 лютого відбулися засідання Рад першої та другої ліг.
Як відомо, з наступного сезону змагання серед команд другої ліги проходитимуть не утрьох, а у двох зонах. Однак досі ще не визначено, за яким принципом формуватиметься календар – за принципом спарених турів чи як це відбувається нині. Не дійшли остаточної згоди члени ради другої ліги і у вівторок, оскільки наразі важко сказати, скільки ж команд виступатиме наступного сезону у змаганнях. Відтак було прийнято наступне рішення – якщо кількість команд у зонах становитиме 20 і більше, то тоді календар буде сформовано за принципом спарених турів. Якщо ж кількість команд буде меншою 20-ти, календар буде звичним.
Було розглянуто питання про медичне забезпечення команд другої ліги. На жаль, наразі воно залишає бажати кращого. Деякі команди не мають навіть тонометра чи звичайнісінького термометра, що вже говорити про електрокардіографи. А відсутність знань про стан футболіста не дає можливості тренерові правильно спланувати тренувальний процес, скоригувати навантаження. Окрім того, в другій лізі лише 12 команд, в яких лікарями працюють фахівці, що мають сертифікат МОЗ „Спортивний лікар”.
Наприкінці нинішнього року ФФУ спільно з МОЗ України організовує для лікарів команд другої ліги курси, по закінченні яких можна буде отримати відповідний сертифікат. Залишається сподіватися, що клуби відповідально поставляться до цієї проблеми, і скористаються можливістю підвищити кваліфікацію своїх лікарів.
Також Рада другої ліги погодила список арбітрів, асистентів арбітрів та делегатів, що були запропоновані Комітетом арбітрів та Інспекторським комітетом. І хоча у ході відвертої розмови прозвучали претензії (насамперед морально-етичні) до деяких арбітрів, списки були погоджені без змін.
А от наступного дня, під час засідання Ради першої ліги, її члени висловили недовіру арбітрові із Івано-Франківська Левкові (за ним вже не один рік тягнеться шлейф скандальних матчів), і рекомендували не залучати його до суддівства матчів (з 17-ти присутніх членів Ради 12 проголосували "за", а 5 - утрималося). Остаточне слово – за виконкомом, засідання якого відбудеться найближчої неділі.
Перша ліга наступного сезону розшириться до 20 команд. І календар в цій лізі формуватиметься за принципом спарених турів. Однак це нововведення вирішено впровадити, починаючи з сезону-2007/2008.
На засіданнях Рад першої та другої ліги було презентовано інформаційно-аналітичну систему ПФЛ України, яку буде введено в дію з наступного сезону.

Отправить комментарий

<< Вернуться на главную страницу сайта Mad Rovers [Arsenal Kharkov Crew] (Фанаты ФК Арсенал Харьков)